Юристът на местния парламент ще съди съветник
Юристът на местния парламент ще съди съветник / netinfo
Юристът на Общинския съвет Живко Калев обяви публично, че ще съди за клевета съветника от БСП Пламен Начков. Причина са серията необоснавани обвинения, които общинският съветник отправя по адрес на юриста.

На заседанието на местния парламент от 28 септември Начков обвини Живко Калев, че е подправял протоколите с решенията на Общинския съвет, а днес - че е покровителствал фирма, която има неизплатени дългове към Общината за помещение в района на Козирката.

На общинската сесия от 28 септември Начков увери, че на насроченото за днес заседание ще представи доказателства, че Калев е подправял документите, но изненадващо, преди да оповести най-новите си разкрития, съветникът напусна заседанието, а обвиненията му бяха изложени в писмо, което прочете председателят на Общинския съвет.

В писмото обаче не се излага сериозен доказателствен материал.

Съветникът от Демократическата партия Красен Железов коментира, че серията от обвинения всъщност имат за цел да отстранят от поста Борислав Гуцанов, тъй като част от групата на червените е против него."Ако се докаже, че в протоколите има фалшификации, но те не са от Живко Калев, това за мен ще означава, че те са направени от Борислав Гуцанов", коментира Железов.

Подробен материал по темата очаквайте в следобедната програма на Дарик Варна в 16:00 часа.