Във Варна набират статисти за нов български филм
Във Варна набират статисти за нов български филм / sxc.hu

Кастинг за статисти за бъдещия български игрален филм „Кървава клетва" ще се проведе във Варна този уикенд. Началото на кастинга и в събота, и в неделя, е 11 часа, а краят - 17 часа. Желаещите могат да се пробват в „Алфа Арт Кафе" в Двореца на културата и спорта, вход 2. За нуждите на филмовата продукция се търсят всякакви типажи - мъже и жени, без ограничение на възрастта.

„Кървава клетва" ще пресъздаде моменти от Освободителните ни борби срещу османския поробител. Продуцентът - „Алфа Арт Галерия - Център за популяризиране на българското изкуство", възнамерява да стартира творческия процес по заснемането на филма през следващата година.

В бъдещата лента ще се разказва за краткия, но много бурен живот на Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Георги Раковски, Панайот Хитов, Васил Левски и др. Ще бъде обърнато внимание и на по-малко известни за широката публика наши национални герои. Сред тях са Иван /Ванката/ Попхристов Райчев и Еремия Петров Българов, който сам се е нарекъл така от любов към родината.

Сред големите имена на българското кино и театър, които са потвърдили участие в лентата, са Джоко Росич, Благой Бойчев, Стойко Пеев, Васил Михайлов, Васил Стойчев и Вели Чаушев. Авторска музиката към филма е поверена на Теодосий Спасов.