Временният шеф на ОбС във Варна е катастрофирал
Временният шеф на ОбС във Варна е катастрофирал / netinfo

Временният председател на Общинския съвет във Варна Владимир Тонев е катастрофирал. Инцидентът е станал около 17.00 ч. в петък на пътя Златни пясъци - Албена.

Говорителят на варненската полиция Ивана Милева потвърди за катастрофата. Пред Дарик тя съобщи, че 56-годишният шофьор на „Мерцедес” се е блъснал в автобус. При инцидента няма пострадали.

Произшествието е станало след изпреварване. Прибирайки се в лентата си, шофьорът на луксозното возило не е съобразил дистанцията и се е блъснал в движещия се пред него автобус.

Направената с дрегер проверка на водача е отчела 0,97 промила алкохол, каза Милева и допълни, че е взета и кръвна проба.

Временният шеф на местния парламент, който е и лидер на партия „Нашият град”, не беше открит от Дарик за коментар. Пред Petel.bg той е заявил, че е можело да има жертви.

„Срещу мен идваше челно друг автомобил с висока скорост. Ако се бях сблъскал с него, можеше да има и жертви. Оказа се също, че настилката е мокра, защото беше валяло. Заради това спирачния ми път се удължи и се ударих в автобуса”, коментира Тонев пред електронното издание.

Той е обещал да даде повече подробности и коментари по случая след излизането на кръвната проба, което ще стане в понеделник.

В същия ден Тонев ще води и тържественото заседание на местния парламент, на което ще положи клетва новият кмет на Варна Иван Портних. Преди известно време Тонев стана участник в друг инцидент. Джипът му беше запален, докато той играеше тенис на кортовете в Морската градина.