Варненско училище сред първите в страната по резултати от матурите
Варненско училище сред първите в страната по резултати от матурите / снимки: 1eg.eu

Първа езикова гимназия във Варна е на шесто място по резултати от матурата по български език и литература. 223-ма зрелостниците от Първа ЕГ са записали среден успех отличен 5.53, похвалиха се от учебното заведение.

Варненската гимназия е на шесто място и в класацията по успех на втората матура. На нея същият брой зрелостници са записали среден успех отличен 5,67.

45 са пълните шестици, като шестима зрелостници са получили отличен 6,00 и на двата изпита. Един от тях има максималния брой точки 100 на изпита по математика, изтъкват от Първа ЕГ.

Варненско училище сред първите в страната по резултати от матурите
netinfo

Отличната подготовка на абитуриентите и изключителният професионализъм на техните преподаватели отново отредиха челна позиция на гимназията с над 50-годишна история в националната класация на средните училища. Резултатите от държавните зрелостни изпити са най-обективният показател, че овладяното с любов, разбиране и всеотдайност е безспорен път към успеха и остава неподвластно на времето и на подменените ценности", се посочва още в информацията.

По резултати от матурата по български и литература сред първите 10 има още едно варненско училище - Гимназията с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх", която има записан среден успех много добър 5,45 при 179 явили се на изпита ученици.