/ Община Варна
Как се обработва среброто, за да станат красиви бижута, можем да научим на 16 и 17 август, от 14 часа в галерия „Ками”. Лекцията и демонстрацията са част от лятната програма на община Варна „Младежки проекти 2018”.

В тази и следващите практики могат да се включат ученици над 14 годишна възраст от Варна, които искат да научат тайните на процеса по създаване на една картина или бижу-уникат. Мястото е до баня „Гъбата” във Варна, на адрес: ул. „Ст. Стамболов” №15.

Събитията са част от проекта „Преживей своето синьо лято” на клуб „Интелект”. Следващите планирани теми са свързани с дизайна на бижута, като всеки участник ще може да освободи въображението си в рисуването на модели за сребърни бижута /датите са 23 и 24 август, 14:00 часа, отново в галерия „Ками”.

Какви са свойствата и въздействието на полускъпоценните камъни и кристалите и как да ги използваме за амулети, лечение и защита са темите, които ще бъдат дискутирани в галерията на Ками на 30-ти и 31 август, отново в 14 часа.

За 6 и 7 септември идеята е да се демонстрира техника за състаряване на сребро с патина, а на финала /13 и 14 септември/ ще има и бижутерско парти.

За въпроси и записвания: 0879/370 143 – Петромила Атанасова