/ www.sxc.hu
За трета поредна година Асоциацията на студентите по дентална медицина-Варна, съвместно с Факултетапо дентална медицина, Студентски съвет към Медицински университет – Варна, Асоциацията на студентите по медицина в България и Асоциацията на студентите по фармация във Варна организират информационно-профилактична кампания под мотото „Усмивка за цял живот“.

На 16 и 17 март /събота и неделя/ ще бъде разположен пункт в Grand Mall Varna с начален час 11.00. Студентите ще раздават информационни брошури, ще провеждат блиц анкети, а специални подаръци ще очакват всички анкетирани. Ще бъде проведена и дискусия по въпросите от анкетите, с което се цели подобряване на здравната и орална култура на гражданите.

В кампанията участие ще вземат студенти, чиято задача е да анкетират варненци, да ги запознаят с методите и средствата за устна хигиена и като мотивационна награда да подарят различни средства за орална хигиена, разяснявайки тяхната важност.

Миналогодишните кампании се радват на голям успех, като всяка година се включват над 1000 варненци.

Медицински университет - Варна

Световният ден на оралното здраве се отбелязва всяка година на 20 март. Това е международен ден, на който се отчитат ползите от добрата орална хигиена и важността от поддържането й.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК