Условна присъда за мъж, пребил до смърт съселянин
Условна присъда за мъж, пребил до смърт съселянин / DarikNews.bg, архив

Ивайло П. от село Слънчево получи присъда от 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок, произнесена от Варненския окръжен съд, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. 40-годишният мъж бе подсъдим за причиняване на смъртта на своя съселянин М.С., вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, извършена в съучастие. Срещу втория подсъдим – Стефан Й., делото беше прекратено поради смъртта му. Съдът уважи и граждански искове по 12 000 лева за всеки от наследниците на жертвата М.С.

На 23 декември 2014 г. двамата подсъдими се почерпили в местния магазин, след това в къщата свой съселянин. Когато решили да се прибират, на улицата забелязали М.С., който влачел кашон. На звуковите сигнали, подадени с клаксон от колата на подсъдимия Ивайло П., мъжът не реагирал и продължил да върви по улицата. Тогава двамата подсъдими спрели, излезли от колата и поискали от М.С. документите му за самоличност, смятайки, че е крадец. Подсъдимият Ивайло П. нанесъл няколко удара в главата на  жертвата и мъжът паднал на земята. Няколко удара нанесъл и Стефан Й., въпреки че пострадалият стенел от болка. След това двамата си заминали и оставили на земята жертвата си.

Лежащият на земята М.С. бил забелязан от свидетели, които съобщили на кмета на селото. Повикана била бърза помощ и полиция. Пострадалият бил приет в болница, но още същата нощ починал от тежката черепно-мозъчна травма, причинена от ударите на двамата подсъдими. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.