/ Община Варна
Удостоверенията за завършено предучилищно образование ще се предоставят на родителите по електронен път и при записването на бъдещия ученик е необходимо да бъде представено само копие на документа, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Кабинетът одобри 295 110 лева за стипендии на даровити деца

Няма да се изисква и представяне на документ за адресна регистрация и уседналост в случаите, в които детето не фигурира в базата данни. Същата само ще се декларира при кандидатстване и впоследствие ще се проверява по служебен ред.

При подаване на заявление с невярна информация, детето губи мястото, на което е класирано. За повече информация 052/82-02-62. През тази година, заради извънредното положение, електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна ще започне на 2 юни.

Близо 44 000 първокласници ще получат помощ по 250 лв. през следващата учебна година

На сайта  https://school.is-vn.bg е публикувана нова рубрика „Често задавани въпроси и отговори“, която ориентира родителите кога, къде и как да подадат заявление за кандидатстване на детето за прием в първи клас, как да използват възможностите оптимално, за да не остане детето извън класацията още на първо класиране; какво е необходимо да направят, за да запишат детето си, след като бъде класирано и какви документи са необходими за записването му. 

На тези и други въпроси родителите могат да открият отговор тук - https://school.is-vn.bg/documents/2020/frequently_questioned_answers.pdf