/ live.varna.bg
Кметът на Варна Иван Портних направи оглед на санирания блок 80 в кв. „Трошево“. 14-етажнана сграда със 75 апартамента се намира в район „Младост“, а по време на строителните дейности е положена топлоизолация, направен е ремонт на покрива, поставена е нова PVC дограма, нови осветителни тела с фотоклетки и мълниезащитна инсталация. На огледа присъстваха председателят на ОбС Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов и районният кмет Христо Христов.
 

саниран блок
live.varna.bg


„Радвам се, че виждаме добрите резултати от санирането. Безусловно тази програма е насочена към хората и ефектът е пряко за тях – през лятото в жилищата е хладно, а през по-студените месеци се очаква сметките за ток да намалеят осезателно“, заяви кметът Иван Портних. Той посочи, че разликата се забелязва най-вече като се сравнят два идентични блока, условията в санираната сграда са много по-добри. 
 
Апартамент остана без саниране заради страх от … стиропор (СНИМКИ)

„Поздравявам живущите, защото поддържат и градинката пред блока. Такова трябва да е отношението към средата в която живеем. В замяна ние облагородяваме пространството наоколо – изградена е нова детски площадка, ще бъде ремонтирано и спортното игрище, каза още кметът. 
 
Милена Василева, председател на сдружението на собствениците в блока заяви, че хората са доволни от изпълнението на обекта, а строителната фирма се е съобразила с обитателите по време на ремонтните дейности. Тя връчи на кмета ключ за входната врата на блока.
 
Съседните два 14-етажни блока – бл. 79 и бл. 82 също са санирани и текат процедури по въвеждането им в експлоатация.