Треньорът на Акваспорт с право на отговор за конфликта на басейн Приморски
Треньорът на Акваспорт с право на отговор за конфликта на басейн Приморски / DarikNews.bg

Треньорът в клуб по водни спортове „Акваспорт“ Стефан Георгиев се обърна към Дарик с молба за опровержение и право на отговор, във връзка с  публикуваната по-рано днес информация, че двама треньори по водна топка са се сбили в събота, 27 септември, за графика за разпределение на часовете в басейн „Приморски“.
Ето какво сподели пред Дарик Стефан Георгиев за инцидента на 26 септември и конфликта между клубовете по водни спортове:

„Клуб „Тича“ нямаха график на басейна в този час. По това време нашият клуб имаше график със синхронното плуване, като децата, родени през 2003 г. и тези, които са по-малки, имаха тренировка с жена ми. В същото време г-н Русев от клуб „Тича“ влезе в игрището, където тренираме, и си пусна децата да газят нашите момиченца. Аз отидох да го питам защо става така, както и да му кажа, че когато няма график на този басейн, той няма право да бъде там. Г-н Русев ме нападна, нанесе ми удар и ми разби устната. Имам медицинско свидетелство за това, пуснати са жалби до цялата община. Не е вярно, че Русев е получил комоцио. Аз имам медицинско за нанесена лека телесна повреда.

На басейните има график за разпределение на часовете и този график се спазва. Единствено от този клуб са решили, че са над тези работи и няма да спазват графика и ще си правят каквото искат. „Тича“ не желаят да спазват реда, който е отреден от общината и оттам произхождат нещата. В момента се мъчат да се изкарат жертви, а реално погледнато не спазват законите, които са наложили от общината на този спортен комплекс“.

Относно обвиненията на клуб „Тича“, че не ги вписват умишлено в графика и не ги допускат до басейна, Стефан Георгиев коментира: „Община Варна има Наредба, според която всеки един клуб кандидатства и получава определено място за тренировка. Всеки клуб е бил нов и е почнал от малкото, докато стигне до някъде. Не може от първата година да искаш да получаваш наравно с всички останали, които имат мъже, жени, младша, старша възраст, момчета и деца.  „Тича“ нямат резултати. Те участваха тази година за първи път. От къде на къде те ще прегазват правилата, които са наложени на всички клубове, които са в момента на басейна. Има подписка срещу тях, неведнъж са пускани други подписки, които са внесени в отдел „Спортни имоти“ и в общината.

Конфликтът с г-н Русев е от 2 години. Този конфликт не е само от нашия клуб, а от всички клубове по водна топка и синхронно плуване. Нещата ескалираха, защото скочи върху деца, които са много малки. Аз не можах да изтрая да гледам как са газени наши деца. Не съм тръгнал да нападам, той скочи агресивно върху мен с удар, за което имам медицинско. Виновните за инцидента се мъчат да се изкарат, че не са виновни. Проблемът е, че продължават да работят по същия начин“.