Бой между треньори в басейн Приморски за разпределение на графиците за тренировки
Бой между треньори в басейн Приморски за разпределение на графиците за тренировки / DarikNews.bg

Конфликт за разпределение на графика и часовете за тренировки в басейн „Приморски” е довел до ръкопашен бой и саморазправа в събота, 27 септември, между двама треньори по водна топка. За това алармираха родители на деца, които тренират в клуба по водна топка „Тича”.

Клубът е сред новите във Варна – създаден е преди няколко години. Още от създаването си ръководството и треньорите се сблъскват с проблем – графиците в басейн „Приморски” са запълнени и за новия отбор трудно се намира място. Клубът е лицензиран и заплаща такса, за да ползва басейнa.  За разлика от останалите клубове, които имат сключен договор с общината за безвъзмездно ползване на спортното съоръжение.

По думите на управителя на клуба Тодор Николов, причината спортният клуб да плаща такса е в това, че според общинската наредба право на безвъзмездно ползване имат само клубовете, които са постигнали успехи и са участвали в състезания. „От тази година и ние имаме успехи и участия в състезания. Казаха ни, че след Нова година ще се разглежда статутът ни, заедно с този на останалите отбори, чиито договори изтичат”, обясни Николов.

Тъй като клубът не присъства в графиците, често се е случвало на деца от отбора да е отказван достъп до басейна. В продължение на няколко години проблемът не намира решение и ескалира в събота – 27 септември. Треньор по водна топка от клуб „Тича” е заплашван и обиждан от представителя на клуб „Акваспорт” - Стефан Георгиев. Конфликтът прераства в ръкопашен бой, вследствие на който Русев е получил комоцио. Боят се разиграва пред очите на трениращите на басейна деца.

Директорът на дирекцията по образование младежки дейности и спорт към община Варна Лилия Христова осъди инцидента, като коментира пред Дарик, че е съдействала на „Тича” при обработката на документацията и ще се направи всичко възможно да се изясни статутът на клуба в близко бъдеще. Лилия Христова увери, че ще инициира среща с представителите на спортните клубове, трениращи в басейна, както и с представители на общинското предприятие „Спорт-Варна”, което стопанисва басейна. На срещата ще се обсъдят и възможностите за разрешение на проблема с графиците за тренировка.