/ МДТ
"Театър Римски терми" ще предложи богата програма и тази година. От 12 юли до 13 август ТМПЦ-Варна ще пренесе част от най-успешните си театрални представления на сцена на открито. В програмата има още мюзикъли, както и концерти с участие на вокалистите и музикантите на Държавна опера Варна.

Паметна плоча ще напомня за Баш майстора във Варна

Представленията започват в 21:00 часа в Римските терми. В рамките на инициативата ще има 23 вечери, в които ще бъдат представени 6 постановки на Кукления театър, 7 – на Драматичния театър и 10 музикални.

Сред постановките се открояват три на известния режисьор Теди Москов - "Възгледите на един пън", "Уестърн", "Професия лъжец", както и хитовете на ДТ "Стоян Бъчваров": "Комичната илюзия", "Бащи, лъжи и още нещо", "Изборът на Марта", мюзикълът "Приключения опасни със герои сладкогласни". 

Музикалният театър гостува във Варна

В концертната програма ще чуем кино хитове, шедьоври на руския романтизъм, италианска музика, известни арии от опери, както и концерт с участието на възпитаници на баса Валентин Пейчинов. А в концерта-спектакъл "Моята страстна латино любов" ще чуем популярни испански и латино-американски песни.