Съмнения за купуване на гласове в училище „Елин Пелин”
Съмнения за купуване на гласове в училище „Елин Пелин” / Дарик Варна

В училище „Елин Пелин" се наблюдава струпване на гласоподаватели, което е предпоставка за купуване на гласове. Това се посочва в жалба на ГЕРБ - Варна до Общинската избирателна комисия(ОИК).

От ГЕРБ се позовават на информация на граждани от район „Одесос", където се намира и училището. От партията настояват за незабавна проверка на посочената информация. Oсвен до ОИК, жалбата е подадена и до Първо РПУ.

Към този час във варненската полиция са регистрирани нови 3 сигнала за нарушения. Те са получени след 15,30 часа. По два от сигналите се извършват проверки и се работи по установяване на тяхната основателност. За третия вече е констатирано, че липсват данни за потвърждение.

Няма регистрирани инциденти със служители на МВР и случаи на възпрепятстване на изпълнението на служебните им задължения във връзка с произвеждането на изборите.

По информация на граждани на територията на район „Одесос”, край кръговото движение на ул. „Петко Напетов” и ул. „Кап. Георги Мамарчев”, се раздават пари, което е предпоставка за купуване на гласове, са казва в друг сигнал на ГЕРБ.