/ iStock/Getty Images
Окръжният съд във Варна даде доживотен затвор на 53-годишен мъж за предумишлено убийство на DJ Teddy, извършено в съучастие с неустановено лице, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Петчленният състав на съда освободи другия 50-годишен мъж, подсъдим по делото. Той бе оправдан по повдигнатото му обвиннеие за подбудителство и плащане на 20 000 евро за извърпване на престъплението.

Убийството беше извършено на 26 февруари 2015 година около 22:00 часа, припомнят от съда.

Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy, бил причакан пред блока, в който живеел, и намушкан смъртоносно няколко пъти с нож в областта на гърдите.

Вследствие на нанесените със значителна сила и точност удари, смъртта на 45-годишния диджей настъпила почти мигновено. Според обвинителния акт престъплението е извършено с особена жестокост, а като мотив на подбудителя се сочи „любовен триъгълник“.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, докато прокуратурата не обвини 53 годишния мъж след резултатите от направената ДНК експертиза в Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.
БГНЕС