/ Дарик Варна, архив
Варненският окръжен съд решава за мярката за неотклонение на бащата, нанесъл побой на родната си дъщеря. 45-годишният Христо Христов е с мярка „Задържане под стража” от 5 март, с решение на Районния съд в морската столица, което мъжът обжалва. 

Бащата, пребил дъщеря си - бивш морски офицер с хотел край Варна

Побоят над 14-годишната Девора е бил нанесен на 1 март в дома на бащата. Христов живеел в собствения си хотел „Девора“ в курортен комплекс „Чайка” край Варна. 

2000 евро, задигнати от бащата, станали причина той да пребие детето си. 1200 лева от изчезналите пари били открити в учебник на момичето. Част от останалите Девора изпратила на майка си и приятели, към които имала задължения.

Изчезнали пари са причината баща да пребие дъщеря си във Варна

Вследствие на побоя пострадалото момиче е получило множество травматични увреждания по тялото, счупване на носни кости и зъб.  Има данни, че след подадения сигнал за случилото се, обвиняемият е направил опит да се укрие и избяга от правоохранителните органи.

Искат постоянен арест за бащата, провесил дъщеря си през терасата

Бащата е обвиняем за закана с убийство в условия на домашно насилие спрямо дъщеря си и за неизпълнение на съдебна заповед за защита. Заканата за убийство в условия на домашно насилие се явява тежко умишлено престъпление, за  което предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до 6 години.

Заседанието на Окръжния съд е насрочено за 13.00 часа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК