/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, причинил смъртта на жена на пешеходна пътека с висока скорост, управлявал без да притежава свидетелство за управление на МПС и в пияно състояние, съобщиха от обвинението.
 
На съд отива 29-годишният Атанас Д. от Игнатиево.Тежкият пътен инцидент станал на 1 октомври 2016 г. на главния път за „Златни пясъци”, в района на ресторант „Иванчов хан”. Малко преди инцидента подсъдимият, който управлявал „Рено Меган“ с швейцарска регистрация, изпреварил друг автомобил. По показанията на водача, който е свидетел по делото, колата с швейцарска регистрация се движела със скорост около 100 км в час. С толкова висока скорост подсъдимият Атанас Д. преминал през кръстовището в района на спирка „Миньор“.
 
Осъдиха обвинен в убийство на доживотен затвор при специален режим

В момента на сблъсъка с преминаващата по пешеходната пътека жена  автомобилът на Атанас се движел със скорост над 80 км в час, въпреки че разрешената в този участък скорост била 60 км в час. Подсъдимият ударил жената, а от удара тялото й било вдигнато във въздуха, след което паднало на пътното платно.  Колата на Атанас се преобърнала, но той и спътничката му останали невредими. Пострадалата жена била отведена в болница, но още същия ден починала вследствие на тежка комбинирана травма.
 
Тестът за употреба на алкохол на виновния водач отчел 2,37 промила алкохол в кръвта му. 
 
Двама непълнолетни братя отиват на съд за грабеж

Подсъдимият загубил правоспособност да управлява МПС още през 2015 год., когато в законна сила влезли наказателни постановления за многобройни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата, с които му били отнети всички контролни точки.  
 
Предстои делото срещу 29-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.