документи
документи / БГНЕС, архив
Районната прокуратура в Бяла Слатина внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетните Петьо Р. и Марсело Р., които са извършили грабеж.
Към средата на януари 2017 г. обвиняемият Марсело Р. забелязал, че съученикът му – шестокласникът М. М., идва на училище със сребърен ланец. Това провокирало интереса му и той започнал да разпитва момчето за грамажа на бижуто, откъдето го е купил и дали не го е страх да го носи. Тъй като имал нужда от 30 лв., за да си купи бутонки за футбол, той споделил на брат си – подсъдимия Петьо Р., плана си за кражба на сребърния ланец. Подсъдимият Марсело Р. го склонил да извърши грабеж, като за целта дал му съвети, разяснения и инсценирал сбиване.

Осъдиха обвинен в убийство на доживотен затвор при специален режим

На 17.01.2017 г., в Бяла Слатина, двамата реализирали престъпния си план. Марсело Р. отвел пострадалия М. М. до парфюмерийния магазин, където смятал, че няма камери. Там ги чакал Петьо Р., който първо им поискал пари, а впоследствие започнал да ги псува. В изпълнение на предварителната уговорка, двамата братя се сбили, след което Петьо Р. нападнал и М. М. Той го ударил два пъти в носа с ръка, нахлупил му качулката на якето на главата, след което дръпнал сребърния ланец от врата му и избягал.

Съдят бивш кмет за присвояване в големи размери

Впоследствие, след установяване на извършителя на престъплението, подсъдимият Петьо Р., с протокол за доброволно предаване, предал на служител на полицията открадната вещ, чиято стойност възлиза на 215 лева.

Делото е насрочено за разглеждане в съдебно заседание за 18.10.2017 г.