През 2014 г. Атанас Кузев отнесе глоба по време на полицейската операция, след беше засечен да шофира джипа си (на заден план) по бул. „Княз Борис I” във Варна с 26 км/ч над ограничението
През 2014 г. Атанас Кузев отнесе глоба по време на полицейската операция, след беше засечен да шофира джипа си (на заден план) по бул. „Княз Борис I” във Варна с 26 км/ч над ограничението / Дарик Варна, архив
Девненският районен съд даде ход на наказателното дело срещу бившия кмет на общината Атанас Кузев, който е подсъдим за длъжностно присвояване в особено големи размери. Съдебното следствие започна днес с разпит на множество свидетели и ще продължи и утре, съобщава сайтът devnyanews.blogspot.bg.

Кузев е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери. Според обвинителния акт по време на мандатите си между 2009 и 2015 г. той е присвоил близо 33 000 литра гориво и други стоки на обща стойност над 78 000 лв.  

Обвиняват бивш кмет за присвояване на гориво за служебен джип

По договор с „Лукойл България“ на Община Девня е била предоставена карта, с която бившият кмет зареждал управлявания лично от него служебен джип „Волво“. Зареденото в периода количество от над 18 244 литра дизелово гориво значително надвишава възможния разход според техническите параметри на автомобила. Със същата карта са заредени и 14 621 литра бензин. Освен това са плащани скъпи алкохолни напитки и цигари в различни бензиностанции в страната.  

Кмет отнесе глоба заради превишена скорост

През февруари на Кузев беше определила мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

Кметове на общини със служебни коли за стотици хиляди (ВИДЕО)

Служебният джип „Волво” беше закупен по време на управлението му за 110 000 лева.