Румяна Арнаудова, Иван Гешев и Ивайло Спиридонов.
Румяна Арнаудова, Иван Гешев и Ивайло Спиридонов. / Дарик - Враца
Румяна Арнаудова
94717
Румяна Арнаудова
Иван Гешев
Ивайло Спиридонов
  • Румяна Арнаудова
  • Иван Гешев
  • Ивайло Спиридонов
Разкриха изключително брутална престъпна група, върлувала из Врачанско. Бандата бе разбита при съвместна акция на ГДБОП, жандармерията и Специализираната прокуратура - общо 120 служители на реда и 17 разследващи екипа. При разпита на свидетели участват и служители от Бюрото за защита на свидетели.
 
Поръчкови отвличания на хора, изнудвания, заплахи за убийство, палежи, увреждане на имущество, притежание на наркотични вещества - това са само част от престъпленията, с които се е занимавала престъпната група. За нейн ръководител се сочи Цветомир Ценов - Квиц.

"Тази група е била изключително брутална. Над пострадали лица са извършвани - културният термин е „сексуални извращения“ - като част от уредите, с които са извършвани мъченията са намерени в хода на претърсването и са иззети“, поясни днес в Оряхово ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. При претърсванията са намерени също 20 000 евро, над 10 000 лева, два пистолета, марихуана, амфетамин, палки и тръби, използвани от мъчителите.

Към момента в ареста за 72 часа са задържани седем души, като още двама се издирват. Един от задържаните е избягал вчера, но по-късно е бил заловен от служители на ГДБОП. Очаква се след изтичането на тази наказателна мярка Специализираният наказателен съд да постанови нова - постоянното им "задържане под стража".

Групата е действала от септември 2015 г. до момента на територията на различни населени места във Врачанска област.

Данните за разбитата престъпна група днес бяха изнесени на нарочна пресконференция, в която участваха Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, Иван Гешев - ръководител на Специализираната прокуратура и Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП.

Темата продължава утре в програмата на Дарик Северозапад, след 10.00 ч.