Трупът е намерен сутринта от случаен минувач, който незабавно съобщил в полицията.
Трупът е намерен сутринта от случаен минувач, който незабавно съобщил в полицията. / Снимка: Лалка Димитрова
В дните от 14 до 19 септември неизвестни крадци влезли в къща във Вършец през незатворен прозорец. Домът е собственост на 84-годишна жена от София. Откраднати са пет гоблена и маслена картина, на обща стойност около 2 000 лв. По време на разследването по „горещи” следи криминалисти от РУ Вършец разкрили извършителите – четири момчета на възраст 17 г., 15 г., 16 г. и 15 г. Трима са от Вършец, а четвъртият - от Банкя.

Шофьор с 3,58 промила алкохол предизвика катастрофа в Монтана

Четиримата са уличени в още две домови кражби, извършени в различно съучастие през недобре затворени прозорци във Вършец. В дните от 1 до 19 септември групата влязла в къща, собственост на 63-годишен софийски жител, откъдето си тръгнали с комплект ръчни инструменти.

Пак спипаха пенсионер за телефонна измама, прибрал 17 000 лева

От друга къща в куротния град, преди два дни, откраднали два лаптопа, компютърна мишка, слушалки, чанта за лаптоп и зарядно устройство за лаптоп, на обща стойност около 1 000 лв. Домът е на 26-годишен мъж. Работа по документиране на престъпленията на непълнолетните крадци продължава в полицейското управление във Вършец.