Събарят незаконни постройки в Максуда
Събарят незаконни постройки в Максуда / Varnautre.bg

Заповеди за доброволно събаряне на 54 незаконни постройки в квартал „Максуда” връчиха на обитателите им от кметство „Младост”. Бараките са разположени на тротоара до ул.”Георги Пеячевич”, като собствениците им имат двуседмичен срок за доброволното им събаряне. След като минат 14 дена, общината започва принудителното премахване на постройките.

Кметът на район „Младост” Христо Христов коментира пред Дарик, че преписките вървят от повече от година, но изготвянето на документацията е трудно, тъй като не може да се издирят собствениците на бараките. „Бяхме готови с преписките още преди изборите, но искахме да изчакаме, за да не ни обвинят в предизборна агитация. Връчването на преписките няма нищо общо с бедствието в „Аспарухово”, заяви Христов.

Той сподели, че се работи по издаването на още 350 преписки за доброволно събаряне на незаконни постройки в ромския квартал. Ако се стигне до принудителното им премахване, кметът призна, че след това трудно ще се вземат пари от собствениците на бараките.

„Ние ще си потърсим парите, но не е ясно кога и как ще ги получим. Държавата трябва да въведе законови промени, които да улеснят събираемостта на задълженията. Този, който има подобни задължения, не би трябвало да получава помощи от държавата”,  обясни Христов.