Събарят бетона в Морската градина до 24 часа
Събарят бетона в Морската градина до 24 часа / снимка: live.varna.bg

Бетонът в Морската градина, излят на поляната край зоопарка, трябва да бъде съборен доброволно до 17 часа утре. Същото предписание е издадено и на наемател на имот, който е започнал да вдига бетонна ограда в района на тенискортовете. Протоколите са разписани от лицата, които са извършили тази дейност. Ако събарянето не стане факт в указаното време, ще премахнем бетона с наши средства и ще наложим глоби до 5000 лв., каза кметът Иван Портних.

Това бяха сигнали, подадени до нас от граждани, за което им благодаря! Реагирахме бързо, защото е истинска наглост в Приморския парк да се излива бетон. Искам да предупредя, че подобни опити за строителство няма да бъдат допускани, допълни кметът.

Сигналът, че в Морската градина се лее беъон, бе подаден в началото на седмицата. Вчера група варненци се заканиха да протестират с чукове и кирки срещу излятия бетон в парка.

"Варненци тази неделя да се съберем на мястото където се залива плоча и да покажем, че искаме зелени площи. Носете си чукове и кирки за да премахнем заедно бетонната площ в парка", се посочва в поканата за събитието.

Протестът е насрочен за 13 часа в неделя, 27 април, и се организира във Фейсбук от екоорганизацията "Зелена точка".

Ако обаче бетонната плоча бъде премахната в петък, протестът с чукове и кирки вероятно няма да се състои.