/ Thinkstock/Getty Images

34-годишен варненец, известен на МВР, беше спипан с над 30 грама дрога в колата. При опит да избяга от арест, мъжът се е наранил, съобщиха от полицията.

В понеделник малко след 18,00 часа мъжът с инициали Г.В. бил зад волана на лека кола „Хонда”, когато бил спрян за проверка  на бул.”Приморски”. На задната седалка полицаите открили пластмасова кутия, съдържаща пакетчета със суха тревиста маса, електронна везна, мелничка и пакетче с кристално вещество.

Последвал арест на водача и 30-годишния му спътник. При задържането обаче шофьорът хукнал да бяга. Навлязал в зоната на пристанището и прескочил последователно две огради. При падане беглецът се наранил.

Направената експертна справка установила, че тревистата маса е марихуана с общо тегло над 32 грама, а кристалите са производна на амфетамин субстанция с тегло 0,08 гр.

По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на Окръжна прокуратура. На Г.В. е повдигнато обвинение, с постановление на прокурор е задържан за срок до 72 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК