Следващото заседание по делото срещу адвокат Луков - през февруари
Следващото заседание по делото срещу адвокат Луков - през февруари / netinfo

Следващото заседание по делото за документни престъпления с обвиняем адвокат Пламен Луков е насрочено от Варненския районен съд за месец февруари, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

На днешното гледане на делото е разпитана майката на подсъдимия както и един съдия-изпълнител. Неявилите се други двама свидетели ще бъдат отново призовани на разпит за следващото съдебно заседание.  По искане на районната прокуратура призовки ще получат и деловодителката на съдения район, където са били заведени изпълнителни дела срещу длъжника Митко Алексиев, както и адвокатът пълномощник на фирмата, прехвърлила взиманията си по тези дела.

Нови доказателствени материали, внесени от защитата, са причина съдът да назначи нова, повторна съдебно-графологична експертиза. Тя е възложена на експерти от Базова научно-техническа лаборатория-Варна въпреки искането на защитата да се включат вещи лица от други съдебни райони.

Повдигнатото обвинение спрямо Луков е затова, че в периода 24 септември – 23 ноември 2007 г., при условията на продължавано престъпление, е съставил фалшиви частни документи.

Според внесения обвинителен акт, неистинските документи - молби, жалби, пълномощни и др., са послужили на Луков да купи от публична продан по изпълнително дело единствения недвижим имот на варненския гражданин Митко Алексиев. Имотът от публичната продан - апартамент в центъра на Варна - е бил купен от името на майката на подсъдимия.