/ БТА
Започва спешно възстановяване на настилките в най-засегнатите от дъжда участъци от улиците във Варна, съобщиха от Общината.

Решението е взето на заседание на Общински щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.Приоритетно ще бъдат извозвани струпани земни маси и отломки от асфалт. Ще се акцентира и върху почистването на шахтите и ремонта на разрушени пътни настилки.

След проливните дъждове: Обявяват частично бедствено положение във варненския район „Приморски“ (СНИМКИ)

Решетката на Шокъровия канал е била отнесена в морето, но ще бъде извадена и отново поставена. Кризисният щаб е отправил писмено искане до Камарата на строителите за предоставяне на информация за единичните цени на различни дейности.

Предстои да бъде сключено споразумение с пътностроителните фирми, включени в Общинския план за защита на населението при бедствия и аварии, като идеята е да бъдат привлечени и други компании, които имат ресурс за действие в подобни ситуации.

След пороя по Черноморието: Частично бедствено положение и наводнени домове (ОБЗОР)

Докладите на районните кметства и селата в общината показват, че най-засегната от дъжда е северната част от район „Приморски“, като най-много отнесен асфалт и натрупване на наноси има в квартал „Виница“ и в комплекс „Св. Св. Константин и Елена“.

В останалите райони има нужда основно от почистване на наноси по някои от улиците, както и на шахтите. Същото се отнася и за селата на територията на Общината.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мила Едрева, БТА