Гръмотевична буря във Варна тази сутрин наводни централни булеварди, района около Автогарата и Летния театър. Огромен кестен падна на пътното платно на бул. "Приморски".

Наводнен бе и столът на училище "Любен Каравелов" в квартал "Аспарухово". Екипи на „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и отдел „Дейности по защита на населението“ участваха в отводняването на два от подлезите на бул. „Княз Борис I“ - до Икономическия университет и автомобилният подлез на сп. „Почивка“.

БГНЕС

Отводнен бе и участъкът от булеварда от кръговото кръстовище към буните и светофарът на Горчивата чешма.Сметопочистващата фирма трябва да разчисти от наноси съоръженията.

Силни гръмотевични бури удариха Черноморието (СНИМКИ/ВИДЕО)

Отводнена е и улицата около Зеленчукова борса, където проблемът най-често е заради изхвърлени отпадъци от частните обекти.

БГНЕС

Над 20 сигнала за нанесени от бурята щети са получени при дежурния служител при Община Варна. 12 от тях са за наводнени улици и два подлеза - до Икономическия университет и спирка „Стамболийски“.

БГНЕС

БГНЕС

В Морската градина няма нанесени сериозни поражения, разчистват се единични клони. Срещу Природонаучния музей има прекършено дърво, което до края на деня ще бъде обработено, посочват от общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което поддържа парка. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС