Секс колани, вибратори и белезници най-търсени във варненските сексшопове
Секс колани, вибратори и белезници най-търсени във варненските сексшопове / www.sxc.hu

Секс колани, вибратори и белезници са най-търсените и продавани атрибути във варненските сексшопове. Това обясниха пред Дарик продавачи в магазините за секс играчки. Все повече стават варненците, които търсят разнообразие в секса и прибягват до закупуването на играчки и атрибути от сексшоповете в града.

Според продавачите това се дължи на факта, че хората са станали по-разкрепостени и разнообразния секс вече не е тема табу, както е бил преди години. По думите на единия от продавачите - Преслав, всички играчки са безопасни и са клинично тествани. „Щом ги продаваме значи няма опасност, като досега не са идвали клиенти да се оплакват. Всеки търси различни неща, някои вземат вибратори, а други стимуланти, които помагат за мъжката потентност”, обясни той.

По негови думи е трудно да се каже кои са по-чести посетители в магазините са секс играчки 0 мъжете или жените. Все пак в последните години е нараснал броят на жените, които посещават сексшопове.

Сред клиентите на магазините има такива, които обичат нестандартния секс и търсят подходящи за целта играчки и атрибути. „Например секс люлки, белезници, клитор стимулатори, пенис колани (т.нар. strap on), които се ползват както от мъже, така и от жени. Има вагини от киберкожа и надуваеми кукли”, обясни Преслав.

Варненските сексшопове са посещавани и от много двойки. По думите на продавачите голяма част от тях знаят какво искат и търсят, като дори не се налага да бъдат консултирани.

„Има и такива, които като влязат в сексшоп и започват да се смеят. Срещал съм и клиенти, които не са сигурни дали това, което са закупили, ще им хареса и дали няма да изпитат болка. Това е и нашата работа - ние трябва да им кажем дали този продукт, който няма как да е опасен, е подходящ за тях. Някои жени например предпочитат силни вибрации и заради това продаваме вибратори с различни материали (като латекс, киберкожа, медицински силикон). На тези, които не са запознати, ние им обясняваме кой секс атрибут за какво служи”, коментира Преслав.

Магазините за секс играчки са посещавани и от хора, които търсят играчки за групов секс, както и от мъже, които предпочитат половинките им да доминират в леглото и си купуват атрибути като strap on колани „Влизат и хора, които като ги погледнеш по никакъв начин не можеш да разбереш, че са с нестандартни сексуални предпочитания и обичат да експериментират”, обясниха продавачите.