Сайт информира общината за нередности - от повреден светофар до силна музика
Сайт информира общината за нередности - от повреден светофар до силна музика / снимка: activen.bg

Над 160 сигнали за нередности от граждани са постъпили в общината и районните кметства на Варна чрез сайта aktiven.bg от старта на инициативата през август миналата година до сега. Варна е сред общините с най-много посещения в сайта, но и сред тези, които имат много висок процент на обработени сигнали с конкретни резултати, похвалиха се от общината.

Най-голям брой на приети сигнали има в район „Одесос" - над 60, а най-малко в район „Владислав Варненчик" - 6.

От всички приети сигнали, 101 са изпълнени и приключени, над 20 са препратени за реакция от други институции, 2 са фалшиви, а останалите са планирани за изпълнение.

21 от информациите са за незаконни сметища и натрупани отпадъци, за наводнени улици и подлези са 4, за замърсяване на въздуха - 1, а 26 са за неправилно паркиране.

За неработещо осветление и светофари са подадени 9 сигнала, 6 - за опасни детски площадки, 5 - за опасни сгради и подлези, 1 - за опасни висящи кабели, 3 - за паднали дървета и билборд, 7 - за повредени тротоари, 2 - за повредени или липсващи табела. Над 50 са в раздел „Други" - за изоставени коли, неокосени пространства, неправомерно разположени търговски обекти, опасни шахти, проблем със силна музика, спряно водоподаване, нужда от асфалтиране, непълнолетни лица в заведения, липса на маркировка, неправомерна тротоарна търговия, бездомни кучета, улични дупки и др.