Рекордно участие се очаква в ученическата „Купа Варна“
Рекордно участие се очаква в ученическата „Купа Варна“ / varnanamladite.com

Точно 37 училища от град Варна са подали заявка за участие в Ученическа „Купа Варна 2016“, което е своеобразен рекорд за стартиращо събитие в последните години. Ежегодно в състезанията за ученици участие вземат над 10 000 деца в различните прояви организирани от Община Варна и партньорски организации, съобщават от отдел „Спорт“ при общината.

Планираните състезания „Ученическа купа Варна“ са част от изпълнение на стратегията на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Спортовете, заложени в програмата, са 5: мини футбол, баскетбол 3х3, волейбол, лека атлетика за най-малката възраст I-IV клас и шахмат. Децата са разделени в четири възрастови групи I-IV клас, V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета, като всяко училище трябва да се включи в поне три вида спорт.

Надпреварите стартират на 16 април от 09.00 часа със спортовете волейбол и мини-футбол, съответно в залата на Първа ЕГ и стадиона на „Технически Университет“, а на 24 април е турнирът по стрийтбол 3х3 в зала „Локомотив“ за XI-XII клас юноши девойки.

Пълните програми за срещите може да намерите на www.varnanamladite.com

Лекоатлетическият турнир за малките атлетите ще се проведе на 20 април на стадион „Локомотив“ за III-IV клас, а на 27 април за по-малките им съученици от I-II клас от 10.00 часа.