/ Фондация
Пореден случай на лошо отношение при отглеждане на кучета край Варна. Природозащитници се натъкнаха на 11 четириноги, отглеждани в мизерия, без ток и вода, и хранени с трици. 

В края на март във фондация „Анимал Хоуп Варна” постъпва сигнал за страдащи, виещи и измъчвани кучета в аксаковското село Куманово. Природозащитната организация търси за съдействие фондация "Лъки Хънт" и така се прави проверка на място. В къщата в Куманово те се натъкват на шокираща гледка в имота на възрастен мъж – 11 кучета в тежко състояние, а в градината - 5-6 гроба на животни, разкри пред Дарик Светла Димитрова от Анимал хоуп Варна. 

Разкриха още един кучешки концлагер край Варна
Фондация

Разбиха нелегален развъдник за кучета край Варна (СНИМКИ)

Разкриха още един кучешки концлагер край Варна
Фондация

Със съдействието на полицията, кученцата доброволно са предадени на "Лъки Хънт" и са настанени в тяхната клиника. Борбата им за връщане към нормалния начин на живот ще бъде дълга, тъй като проблемите вследствие на ужасния начин на живот не са малко. 

Разкриха още един кучешки концлагер край Варна
Фондация

Причината възрастният мъж от Куманово да събира животните в имота си остава неясна. Първоначалната информация е, че ги яде, но това се оказват съседски преувеличени твърдения. 

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

Поредният случай на лошо отношение към кучета във Варненско е разкрит само месец след палежа на кучкарника на „Анимал Хоуп Варна”. При инцидента в местността Боровец загинаха две кучета, а други няколко четириноги все още се възстановяват от тежките поражения по телата си. 

Междувременно зоозащитниците вече подготвят новият си приют. Той ще събере на едно място десетки животни - не само кучета, а и котки. Локацията на новия животински приют остава тайна. Съображенията за сигурност за заради палежа на предишния им кучкарник.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК