/ Animal Hope
Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за палеж на кучкарник на „Animal Hope“, съобщиха от обвинението.

За престъплението е бил подаден сигнал в сряда, 21 февруари, около 22:05 ч. Подпален е бил навес с кучешки колиби в местността Боровец край Варна, в които са били отглеждани кучета. При инцидента са загинали две четириноги. Няма пострадали хора.

Кучкарникът е бил в имот, стопанисван от варненската организация „Animal Hope“. От там съобщиха, че други две кучета са тежко пострадали и се борят за живота си във ветеринарна клиника във Варна. Спешно се търсят приемни домове на останалите 10 живи кучета, сред които 5 новородени.  

От организацията смятат, че умишленият палеж е бил извършен от външната страна на имота. Твърдят, че има задържан заподозрян. За него от „Animal Hope“ посочват, че месеци наред е упражнявал физически и психически тормоз над тях, като срещу него са подали повече от 10 жалби в полиция и прокуратура. 

Извършват се процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на престъплението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза. Разследването продължава. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК