Разкриха организирана група за телефонни измами
Разкриха организирана група за телефонни измами / netinfo

Разкрита е организирана престъпна група за телефонни измами във варненско, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четирима пенсионери са били измамени по телефонна и са изгубили над 20 000 лв. За 24 часа в ареста са задържани трима мъже, действали в районите на ж.п. гарите Белослав и Повеляново.

Заловени са лицата с инициали М.Д. на 39 години от село Житница, П.В. на 27 години от гр. Ветово и Т.А. на 37 години от с. Тръстиково, които са се обаждали на домашните телефони на възрастни хора над 70-годишна възраст. Измамниците се представяли за длъжностни лица от „следствените органи”, като им съобщавали, че техен роднина е причинил катастрофа и е задържан в полицията.

Пострадали са четирима граждани, от които измамниците са прибрали съответно 1 800, 950, 7 000 и 11 000 лева. Всички те са били предупреждавани да не търсят роднините си, да не споделят с никого и да не искат назаем пари от близки и познати. Сумите са предавали лично на ж.п. гарите Белослав и Повеляново, които се намират в безлюдни и открити райони. И двете гари се охраняват от постове на РУ “Транспортна полиция” Варна.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура Девня. Извършени са разпознавания с потърпевшите и претърсвания на домовете на извършителите, иззети са веществени доказателства и са проведени разпити в присъствието на прокурор.