/ Thinkstock/Getty Images
В петък Варна ще посрещне участниците в Премиум рали София – Свети Влас. Морската столица за първи път попада в маршрута на автомобилната надпревара, която за седма поредна година събира на едно място супер мощни спортни коли.

Ралито стартира на 19 юни от София, премина през Букурещ и най-известната писта в северната ни съседка - Motor Park Romania, за да стигне до Варна и финишира в  Свети Влас на 22 юни. През тези 4 дни състезателите ще изминат около 1000 км.

Рали за супермощни коли минава през Варна
premiumrally.com

Ралито по традиция е отворено за всички желаещи да тестват своите шофьорски умения и лимитите на автомобилите си.  За участниците обаче няколко изисквания. Сред тях са автомобилът  да е с кубатура на мотора минимум 3000 куб. см или минимална мощност 300 конски сили, документи, доказващи легалното ползване на автомобила, както и навършени 18 години на водача. За участие се заплаща и такса, като сумата е четирицифрена.

Най-мощната кола в ралито е Lamborghini Aventador Spyder, с впечатляващите 700 конски сили. В надпреварата участват още Maserati Quattroporte, Mustang Gt, Bentley Continental Gt S, Porsche Panamera, Porsche 911, Aston Martin Db11, Ferrari 488, Ferrari 458 Spyder, Lexus Lc500,Audi R8 Plus, Audi R8 Spyder, Mercedes-Benz C63 Coupe , Amg Gt R, Mercedes-Benz Sl500 Mille Miglia, Alfa Romeo 4c, Nissan Gt-R, Nissan 350z,  Polaris Slingshot и др.  
 
В петък следобед атрактивните автомобили могат да бъдат видяни на някоко места в морската столица, като след 20.30 часа ще бъдат паркирани в района на Морска гара, където екипажите ще си спретнат парти.

Стартът на последния етап – от Варна до Свети Влас, ще е на 22 юни. От 12.00 до 14.30 часа в събота лъскавите возила отново ще бъдат в района на зоната за отдих край Морска гара