/ Guliver/Getty Images, архив
Като съпричастен към разкритата лаборатория за марихуана се счита и румънски гражданин, който успял да се укрие и в момента се издирва
Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста молдовския гражданин, обвиняем за лабораторията за марихуана, a за съучастника му определи домашен арест, който Окръжна прокуратура във Варна протестира, информират от обвинението. 

Разбиха наркооранжерия в село край Варна

Двамата мъже бяха задържани на 13 юли при спецакция на МВР и сектор БОП, под ръководството на прокуратурата, в близкото до Варна село Кичево. В отдаден под наем частен имот край селото 38-годишният молдовец Виталий Ч. и съучастникът му Любомир К., на 48 години, отглеждали растения от рода на конопа.

При претърсване в лабораторията са били иззети 482 саксии с насаждения в ранен стадий на развитие и апаратура за отглеждане на марихуана. В гора край селото са били намерени укрити 5 чувала с около 15 кг суха тревиста маса марихуана. По време на операцията са били иззети и две леки коли „Мерцедес”.  

Като съпричастен към разкритата оранжерия се счита и румънски гражданин наемател на къщата в Кичево, който успял да се укрие и в момента се издирва, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд. 

Магистратите прецениха, че исканата мярка „задържане под стража“ спрямо Любомир К. е несъразмерно тежка. Окръжният съд му определи мярка „домашен арест“, като обоснова това с чистото съдебно минало, постоянния адрес на лицето и обема от доказателства за съпричастност към повдигнато обвинение.

Предвид чуждото гражданство, липсата на постоянен адрес и обстоятелството, че мъжът при който е пребивавал у нас се е укрил, спрямо Виталий Ч. съдебният състав определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определенията на Окръжния съд могат да бъдат обжалвани и протестирани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК