Прожектират филм с Моника Белучи безплатно за ученици и студенти
Прожектират филм с Моника Белучи безплатно за ученици и студенти / снимка: fccvarna.bg

Два филма предлага традиционната инициатива „София филм фест за учащи" във Варна този уикенд. „Чудесата" и „Краят на омагьосания кръг" ще бъдат прожектирани във Фестивалния и конгресен център в 14,00 часа, съответно в събота и неделя.

Филмите са безплатни за ученици и студенти. Единственото условие е младите киномани да носят със себе си ученическа лична карта, бележник или студентска книжка, срещу които ще получат безплатния си билет.

Чудесата" на Аличе Рорвахер е носител на Голямата награда на журито от фестивала в Кан и със специалното участие на Моника Белучи. „Чудесата / Le Meraviglie" е история за провинцията - за особената любов между баща и дъщерите му, за липсата на синове в семейството, за животните, от които зависи животът и прехраната на една фамилия.

В драмата „Краят на омагьосания кръг" зрителите ще се докоснат до любовната история на Елиз и Дидие. Тя е собственик на студио за татуировки, той свири на банджо в блу-грас група. Любовта пламва в момента, в който погледите им се срещат, въпреки че двамата са коренно различни. Големите изпитания за тях обаче те първа предстоят. Дъщеричката им се разболява сериозно, а на тях не остава друго освен да се борят.

„София Филм Фест за учащи" е специален проект, целящ да направи достъпно за младежите най-доброто от документалното и алтернативното кино.

Всички желаещи извън ученическа възраст също могат да посетят прожекциите като закупят своя билет на касите на Фестивален и конгресен център. Цената на пропуските е 6 лв., за пенсионери - 4 лв.