Проститутки от „Владислав” готови да съдят общината заради пропуснати ползи
Проститутки от „Владислав” готови да съдят общината заради пропуснати ползи / Sofia Photo Agency, архив

Започналият преди 2 седмици цялостен ремонт на бул. „Владислав Варненчик" вече създава грижи не само на шофьорите. Момичетата, предлагащи платени ласки по централната част на булеварда, също са засегнати от затварянето на голяма част от него.

Проститутки през 30-ина метра. Така изглежда след 22 часа бардакът под открито небе на „Владислав", в участъка между Пощата и Районния съд. Заради затворените платна в посока центъра и разположените там машини труженичките са принудени да сменят обичайните си места за обслужване на клиенти. Така например „дежурствата" около Пощата, Образцов дом и срещу Макдрайв са преместени изцяло в отсрещното платно. Там движението на автомобили в момента е пренасочено само в едното платно, което затруднява спирането дори и вечер, оплакаха се практикуващи най-древната професия. Жриците на платената любов дори са готови да съдят общината заради пропуснати ползи, научи Дарик.

Оборотите ни са паднали наполовина. Клиентелата предпочита други колежки, на други места в града", недоволства труженичка, представила се като Теменужка.

Ремонтът на входния за Варна булевард започна на 15 март и ще продължи до началото на лятото. Цялостното преасфалтиране на отсечката от бул."Република" до бул. „Мария Луиза" ще струва 5 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.

Заради предлаганата от години улична платена любов, „Владислав Варненчик" е наричан „булеварда на проститутките". Периодично местната полиция организира хайки срещу предлагите сексуални услуги. Органите на реда прибират „на топло" труженичките, но само за денонощие. Някои от жриците бяха и осъдени за получаване на нетрудови доходи по неморален начин, тъй като за проституцията у нас все още няма закон, което спъва цялостното решаване на проблема.