Продължава пръскането срещу кърлежи в детските заведения
Продължава пръскането срещу кърлежи в детските заведения / sxc.hu архив

Продължава обработката против кърлежи в детските заведения във Варна, съобщават от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“.

Тази седмица ще се третират зелените площи на детските градини в кварталите „Левски“ и „Владиславово“. От 4 до 8 май ще пръска срещу кърлежи в забавачките в  районите на „Чайка“,, „Младост“, „Аспарухово“ и „Одесос“. Обработките се потвърждават предния ден след разговор с директора на детското заведение.

В периода от 11 до 15 май продължава дезакаразицията на зелените площи в детски и учебни заведения, спортни и детски площадки в Каменар, Казашко, Звездица и Константиново.

От 18 до 29 май е предвидена обработка на спортни и детски площадки, алеи за разходка, междублокови пространства.

Ще се работи в ранните утринни часове, късно следобяд или привечер. Третираните площи ще бъдат с предупредителни табели. Всички биоциди, които се използват, притежават кратък карантинен период, разрешително за пускане на пазара и информационен лист за безопасност, уточниха от общинското дружество. Оттам припомниха още, че дезакаризациите ще се провеждат само при подходящи климатични условия (влажност, температура, вятър, валежи).

Досега на територията на Община Варна са обработени против кърлежи Морската градина, парковете в Аспарухово, Младост и Владиславово, зоопарът и всички общински спортни обекти, както и стадионът в „Тополи“. Третирани са още дворовете на 3 детски ясли, 3 ОДЗ, 6 детски градини и 10 училищни парка.