Припознаха Димо Гяуров като автентичния десен кандидат-кмет
Припознаха Димо Гяуров като автентичния десен кандидат-кмет / netinfo
Николай Василев от НДСВ, Цанко Цветанов от СДС, Светлан Златев от ССД, проф. Димитър Камбуров от ДСБ и Стоян Калоянов от БДС “Радикали” се обединиха около кандидатурата на ген. Димо Гяуров за дясно-центристки кандидат в битката за кметското място във Варна. Това стана ясно при представянето на генерал Гяуров като кандидат за кмет.

Предстои да бъде подписан политически меморандум между тези десни сили, в който се казва, че те са водени от желанието за промяна на наложения от БСП и кмета Кирил Йорданов политико-олигархичен модел на управление в морската столица. Стремежът на десните сили е за по-добро европейско бъдеще на Варна и за това издигаме най-достойната дясна кандидатура, се казва още в меморандума.

Димо Гяуров заяви, че опитът му като разузнавач има общо с факта, че се кандидатира за кмет на град, който е граница на Европейския съюз, в отговор на въпрос на Дарик радио. Не бих пожелал и не очаквам подкрепа от БСП и ДПС, а за ГЕРБ може да се каже, че те нямат собствен електорат, каза в заключение Димо Гяуров.

Единствено НДСВ нямат политическо решение за подписване на меморандума, но според министър Николай Василев това е въпрос на време.

Политическият меморандум е отворен за подкрепа от други дясно-центристки партии и граждански сдружения, допълни проф. Димитър Камбуров.

В момента се водят разговори в обявената коалиция за възможността да се създаде единна листа и за общински съветници, уточни председателят на ДСБ-Варна.