Приеха бюджета на Варна от 222 млн. лева
Приеха бюджета на Варна от 222 млн. лева / снимка: Sofia Photo Agency, архив

С 32 гласа „за” , 8 "против", един "въздържал се" и 7 отсъстващи общинските съветници приеха бюджета на Варна за тази година. Общият му размер е 222 070 000 лева, или с около 11 милиона повече в сравнение с 2013-та.

"Против" гласуваха всичките 7 присъстващи съветници от БСП, както и д-р Ивайло Митковски от ДСБ. "Въздържал се" гласува Марина Карапетян от БАСТА.

Основните приоритети за хазната през 2014-а ще са здравеопазването, образованието и социалната политика. Другите важни задачи, които местната администрация ще отстоява, са намаляването на данъчната тежест и амбициозната капиталова програма в размер на над 37 милиона лева.

Близо 127 милиона лева са заложените приходи от местни дейности, като от данъци в общинската хазна се очаква да 64,2 млн. лева. 

Най-много пари и през тази година ще бъдат харчени за образование - 86 млн. лева. За здравеопазване са заделени малко над 14,4 млн. лв., а за социални дейности - близо 10 млн. За почивно дело, култура и религиозни дейности са предвидени 12,5 милиона лева.

За изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа парите са 18,4 милиона. За поддържане на чистотата в бюджета са осигурени над 27 милиона лева.

Очаквайте още подробности и мнения!