/ Дарик Варна
Никой не е бил мачкан или унижаван, коментира премиерът в Провадия, където кметът е "червен"
„Никога не съм делил кметовете на партии”. Това заяви премиерът Бойко при откриването на ремонтирания път, свързващ  пътя Варна-Бургас с Провадия, където кметът е от БСП. 

„Кметовете работят добре с мен и никой не е намерил разлика в отношението - да бъде мачкан или унижаван. Точно обратното”, коментира Борисов. 

Мостови съоръжения у нас не са ремонтирани от 30-40 години, алармира Борисов

В община Провадия само за тази и миналата година по различните програми са инвестирани 15,5 милиона лева. Това уточни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който също бе на откриването на ремонтирания път.

Кметът на община Провадия Филчо Филев благодари на правителството за средствата, получени целево и по различни програми. По Националната програма за енергийна ефективност в града са санирани 6 жилищни блока, а по Оперативна програма „Региони в растеж” са обновени други няколко сгради, сред които и тази на общинската администрация, разкри Филев (вдясно на снимката долу), който е втори мандат кмет на Провадия, издигнат от БСП.

Борисов: Не деля кметовете на партии
Дарик Варна

Рехабилитацията на пътя Провадия - Гроздьово - Долни чифлик - Старо Оряхово също се финансира  по „Региони в растеж”. Инвестицията в обновяването на около 30 км от пътя е в размер на 18 милиона лева.

Премиерът Борисов пожела безаварийно ползване на новата отсечка и призова шофьорите да него тестват с високи скорости. „Направим път и след един месец искат да сложим „легнали полицаи”. Нали затова го правим – за да се облекчи движението. Затова се надявам да се проявява разум”, изтъкна премиерът. 

Бойко Борисов коментира и фалита на четвъртия по големина застраховател у нас - кипърската компания „Олимпик”. „На тези 200 000 българи ще кажа, когато се застраховат, да подбират застрахователя. А ние, чрез Комисията за финансов надзор, ще направим необходимото нарушителите да понесат тежки санкции”, отбеляза  премиерът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК