/ Дарик Варна
130 млн. лева са нужни за ремонта на 17 мостови съоръжения в лошо състояние из страната
130 млн. лева са нужни за ремонта на 17 моста в лошо състояние из страната
98508
130 млн. лева са нужни за ремонта на 17 моста в лошо състояние из страната
  • 130 млн. лева са нужни за ремонта на 17 моста в лошо състояние из страната
В страната има мостови съоръжения, които не са ремонтирани от 30-40 години. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Провадия, където откри ремонтирания път, свързващ града с пътя Варна - Бургас.
 
"След като видяхме какви са последиците в Италия и Германия, не смея да рискувам да чакам. Ще се намери начин да се финансират ремонтите", заяви Борисов.
 
От години се говорело за проблеми с моста в Генуа, но мерки не са взети (ВИДЕО)

"Миналата година е бил направен планов ремонт на седем мостови съоръжения, тази - на пет, но остават 17 в недобро експлоатационно състояние. Те ще бъдат отремонтирани спешно", уточни министърът на регионалното развитие Николай Нанков.
 
Около 130 млн. лева ще са нужни за ремонта на мостовите съоръжения, които са в тежко състояние. Сред тях не е Аспарухов мост. Неговият ремонт, планиран за тази есен, ще бъде отложен, за да не се затруднява трафикът във Варна, стана ясно по време на визитата на Борисов в Провадия.
 
Трагедията в Генуа: Разследват кой е отговорен за срутването (СНИМКИ/ВИДЕО)

Заради недостига на финансов ресурс се отлага и изграждането на "детелината" на магистрала "Хемус" край аксаковското село Слънчево. "Проектът обаче ще бъде реализиран", увери министър Нанков.
 
"С лимитирания ни бюджет правим общо взето невъзможното", коментира регионалният министър. Той разкри, че на 16 август, четвъртък, стартира строителството на нови 16 км от магистрала "Хемус", от източната й страна.