От 25 август по Черноморието започват да работят допълнителни екипи на Спешна помощ. В Приморско, "Слънчев бряг" и "Златни пясъци" до края на сезона ще бъдат осигурени линейки с по два дежурни медицински екипи.

БГНЕС

Очаква се да пристигне линейката в Приморско, която ще остане до края на сезона. В момента туристите, които тук надхвърлят 100 000, се обслужват само от един спешен екип от шофьор и фелдшер.

Разкриват пунктове за Спешна помощ в „Слънчев бряг“ и „Златни пясъци“ (ВИДЕО)

„На територията на Приморско функционира изнесен екип на Спешна медицинска помощ. Това означава, че когато има сигнал на територията не само на община Приморско, а и на Царево и Созопол, от 112 екипът получава разпореждане и тръгва.

БГНЕС

И тази врата остава затворена, заключена. Няма медицинско лице, което на място да посрещне човек, който има нужда от спешна помощ”, заяви кметът на Приморско Димитър Германов.

В Спешния център в Приморско, където работи един екип, не вярват, че ще има допълнителна линейка. „Помислих, че колегите се шегуват сутринта, наистина не повярвах! В крайна сметка не виждам сега какъв е смисъла, тъй като сезонът свърши, това трябваше да го направят края на май”, заяви фелдшер Иванов.

БГНЕС

„Средно на ден с линейката минаваме от 300 до 500 км., като адреси са от 15 до 20. Най-близкото разстояние до болниците в Бургас е 50-60 км. 12-часово дежурство, пет смени, до Бургас и обратно два часа и ако за два часа някой тук може да се справи със 100 000 население в Приморско да заповяда”, заяви шофьорът на линейка Янко Янакиев.

Според кмета на Приморско това е частично решение на проблема.
БГНЕС