/ iStock/Getty Images
В неделя от 10.00 часа в новия парк на Девня започва голямото празнуване на Великден. Събитието ще започне с „Великденско утро“, което ще даде възможност на всички присъстващи да напишат своето празнично послание на голямо яйце, разположено на сцената. 

Сред другите акценти е конкурсът за рисунка, озаглавен "Великден през моите очи", в който ще участват ученици от двете училища в Девня. Предвиден е и детски конкурс за най-красиво яйце, в който всяко дете може да донесе своето изрисувано великденско яйце в деня на празника. 

Майсторите на домашно приготвените козунаци отново ще имат възможност за участие в надпреварата за любителите на кулинарията. 

Един от гвоздеите на програмата ще бъде състезанието по борба с яйца. То преминава през няколко етапа, като победителят и двамата му подгласници печелят награди. Няма възрастови ограничения за участниците. 

Празничен концерт на откритата сцена в парка ще изнесе Капански ансамбъл – Разград.

Община Девня

От 10.00 часа на площада в Аксаково ще се проведе за поредна година Великденски концерт. Участие ще вземат фолклорните танцови и певчески колективи към  Народно Читалище „Просвета – 1905”, школите към ЦПЛР-Аксаково и деца от ДГ „Детство мое“ и ДГ „Дружба“ в.Аксаково.
Ще има и базар от ръчно изработени великденски неща.