/ МВР
Той беше задържан в хотел след разследване по сигнал за кражбата на 21 000 лв. и 2400 евро от магазин
52-годишен сръбски гражданин, привлечен към наказателна отговорност за кражба от магазин във Варна, използване на фалшива самоличност и притежание на наркотични вещества, остава в ареста, съобщиха от прокуратурата.

МВР

До заседанието на съда, обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Той е установен в хотелска стая в центъра на града на 13 юли, след разследване по сигнал за кражбата на 21 000 лева и 2400 евро от магазин, намиращ се в района на Кооперативен пазар.

Задържаха чужденец за кражби на пари от търговски обекти във Варна (СНИМКИ)

При задържането му у него бил намерен документ за самоличност, според който той е хърватски гражданин на възраст 51 години. Намерени били също известно количество марихуана, както и част от откраднатите пари.

МВР

В хода на работата по случая, било установено, че документът е неистински и мъжът си служи с фалшива самоличност. След проведените множество оперативно-издирвателни дейности, за кратък период от време униформените успели да разберат истинската - сръбски гражданин, на 52 години, криминално проявен.

Работа по случая продължава под ръководството на прокуратирата. Изяснява се съпричастността на мъжа и към други престъпления на територията на града.