Осем заповеди за евакуация са издадени към момента в Аспарухово
Осем заповеди за евакуация са издадени към момента в Аспарухово / Дарик Варна

Издадени са 8 заповеди за евакуация на 122 административни адреса с общо 1083 адресно регистрирани в "Аспарухово". Община Варна предлага два варианта на напускащите домовете си граждани. Осигурено е настаняване в общинска база, където са налични топла вода, храна и завивки. Пострадалите от наводнението имат възможност да се изнесат и на свободен наем, като местната администрация покрива направените разходи. Няма жители на района, които да са без подслон.

Продължава почистването и дезинфекцията на квартала. От общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ съобщават, че използвания дезинфектант не е опасен за хората и няма нужда от карантинен период. Създадена е организация за раздаване на почистващи и дезинфекционни препарати по адреси.

Общо 5 мобилни екипа с представители на общинските дирекции „Социални дейности“ и „Здравеопазване“ продължават работа на терен. Създадените със съдействието на община Варна медицински пунктове също продължават своята дейност. При необходимост се осигурява безплатна здравна помощ в ДКЦ „Аспарухово“.