Опасни дупки зейнаха по варненските улици (СНИМКИ)
Опасни дупки зейнаха по варненските улици (СНИМКИ) / снимки: Дарик Варна

Пораженията по варненските улици след студа и снеговалежите са налице. Опасни дупки зейнаха на много места в града.

С повишено внимание трябва да се шофира по ул."Девня". Близо до кръстовището с ул. "Ал. Дякович" има огромна дупка, с остри ръбове и над 10 см. дълбочина.

Дупката вече е обезопасена с предупредителен знак. Преди това обаче няколко автомобила понесоха щети, като в единия случай лека кола спука наведнъж две гуми, минавайки през асфалтовата яма, сподели пред Дарик потърпевшият шофьор.

Опасни дупки зейнаха по варненските улици (СНИМКИ)
netinfo

Опасни дупки зейнаха по варненските улици (СНИМКИ)
netinfo

Поражения след стопяването на снега могат да се видят на няколко места и по ул."Ал. Дякович". Подобни предизвикателства дебнат шофьорите и по Аспарухов мост, около камерите.

С повишено внимание трябва да се преминава и в района на бул. „Генерал Колев", където дупките са няколко. Бул. „Чаталджа", около Цветния пазар, също не е пощаден от новообразуваните неравности по пътя.

Щети по асфалта има и по улиците в Западна промишлена зона, става ясно от сигналите на шофьори в социалните мрежи.

В повечето случаи дупките са пълни с кална вода, заради дъжда и топенето на снега. Това заблуждава шофьорите за реалната дълбочина. Невнимателното преминаване през подобни препятствия на пътя крие риск от щети по автомобила. Най-често те са спукана гума или повреда по ходовата част.

Опасни дупки зейнаха по варненските улици (СНИМКИ)
netinfo

За установяване на всички щети по асфалтовата настилка в града, на служителите по райони е възложено да направят обход. Това обяви пред Дарик Петър Гърбузов шеф на общинска дирекция „Инженерна инфраструктура". Той увери, че аварийни ремонти на по-критичните места ще се предприемат най-вероятно следващата седмица, при по-благоприятни метеорологични условия.