Общински съветници сменят досегашните депутати в листата на ГЕРБ за Варна
Общински съветници сменят досегашните депутати в листата на ГЕРБ за Варна / netinfo

Само един от досегашните варненски депутати влиза на избираемо място в листата на ГЕРБ за 3 МИР. Емил Радев е поставен на 4-та позиция от националното ръководство на партията. Даниела Петрова, която беше председател на медийната комисия в парламента, също е в листата, но едва на 15-то място. Сред кандидатите за 42 Народно събрание липсват Павел Димитров, д-р Красимир Петров, Димитър Атанасов, както и останалите депутати от предишния парламент.

Прави впечатление, че общинските съветници в листата са повече от досегашните депутати. Освен областния лидер и председател на финансовата комисия в ОбС Варна Иван Портних, който е втори след регионалния министър в кабинета на Борисов Лиляна Павлова, на 6-та позиция виждаме името на председателя на местния парламент Николай Апостолов, веднага след него са  Павел Христов и д-р Лидия Маринова, също общински съветници. Зам.-областният управител адмирал Пламен Манушев е на сигурната, трета позиция.

Нели Петрова, майката на прегазената на  пешеходна пътека Лора, се нарежда на 9-то място. Непознатото име е Красимира Анастасова, която е педагог и директор на училище в Долни Чифлик.

Окончателната подредба до девето място на имената на ГЕРБ е:

1.    Лиляна Павлова
2.    Иван Портних
3.    Пламен Манушев
4.    Емил Радев
5.    Красимира Анастасова
6.    Николай Апостолов
7.    Павел Христов
8.    Лидия Маринова
9.    Нели Петрова

Листата до девето място беше потвърдена за Дарик от Павел Христов, който заяви, че тази подредба е направена от националното ръководство на партията, а някои от познатите досега депутати лично са се отказали да влезят в предстоящата надпревара за парламентарните избори.

Общо 30 са имената в листата на ГЕРБ за Варна. Пълният списък ще бъде разпространен в следващите дни.