Общината ще стопанисва и управлява спортната зала на Първа ЕГ
Общината ще стопанисва и управлява спортната зала на Първа ЕГ / www.bginsulation.com

Общинското предприятие „Спорт-Варна” ще управлява и поддържа спортната зала на Първа езикова гимназия. Това решение приеха на днешното си заседание съветниците от комисията по собственост и стопанство.  Досега многофункционалната спортна зала, която беше открита преди две години, се поддържаше и управляваше изцяло от гимназията.

Тъй като школото вече не може да си позволи издръжката на съоръжението, тъй като това утежнява бюджета му, директорът Веселин Василев е изпратил писмо до кмета Иван Портних с искане за прекратяване на договора за безвъзмездно ползване.

Писмото е препратено и до общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”. Становището на директора на дирекцията Лилия Христова е, че залата трябва да премине под управлението на новосъздаденото общинско предприятие „Спорт-Варна”. Първа ЕГ ще бъде ползвател на съоръжението за провеждането на учебни часове и ще заплаща направените разходи за почасовото ползване на залата.

Съветниците от ресорната комисия одобриха още 12 преписки за продажба и отдаването на общински имоти под наем, както и за прекратяването на съсобственост.