Община Варна затегна контрола върху снегопочистващите фирми
Община Варна затегна контрола върху снегопочистващите фирми / Sofia Photo Agency, архив

Ново изискване към фирмите, ангажирани със снегопочистването, е въвела Община Варна. Те трябва да предават документите си за извършените дейности до 5 работни дни от подписване на протоколите, като целта е по-добра отчетност. Санкции ще бъдат налагани на всяко дружество, за които има констатирана некачествена дейност, предупреди кметът Иван Портних.

Изпълнители на обществената поръчка за поддръжане на уличната мрежа в община Варна са:

„Инжстройинженеринг”ЕООД – район „Владислав Варненчик”, кметство Казашко и кметство Тополи

ДЗЗД „Зебра Варна” – район Аспарухово, кметство Звездица и кметство Константиново.

ДДЗ „Варна Строй 2012” – район Младост, кметство Каменар

ДЗЗД „Обединение АБ Варна” – район Одесос

Хидрострой АД – район Приморски

Екипи на община Варна и служители на районните администрации правят огледи за непочистени тротоари пред офиси и търговски обекти. „Целта не е да налагаме санкции, а да дадем предписания на хората как заедно да осигурим спокойно придвижване в града.  Благодарим на всички, които почистиха пред домовете и работните си места“, каза Николай Няголов, директор на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред"

Лошото време забави планираната подмяна на откраднатите капаци на шахтите, но дейностите по нея ще стартират при първа възможност. Има известни затруднения с работата по сметосъбирането, но се полагат всички усилия за нормализиране на ситуацията.