Община Варна е сезирала прокуратурата за спорния строеж на Кабакум
Община Варна е сезирала прокуратурата за спорния строеж на Кабакум / Дарик Варна, архив

Община Варна е сезирала прокуратурата за строежа на Кабакум  още на 21 декември м.г., веднага след като кметът Иван Портних е получил сигнали от граждани, според които строителството на обекта е незаконно.

Разрешителното за обекта е издадено през 2007 г. и според представители на Отворения обществен съвет документът е станал факт срещу представен фалшив нотариален акт.„Реагирахме веднага, очакваме прокуратурата да извърши проверка по случая“, заяви кметът по време на среща днес, поискана от Отворения обществен съвет.

На нея присъстваха още заместник-кметовете по юридическите въпроси и по управление на обществения ред Пламена Маринова и Тодор Иванов, главният архитект на общината Петър Йорданов и н-к отдел „Строителен контрол” Красен Якимов, както и директорът на РДНСК - район Североизточен, инж. Галин Баев.

По време на срещата Иван Портних пое ангажимент да изпрати писмо до прокуратурата с молба за по-бърза проверка на случая, с оглед на големия обществен интерес. Собственикът на спорния строеж ще бъде уведомен за проведената среща, както и за настояването на недоволните граждани строителните дейности да бъдат спрени до произнасяне на прокуратурата по казуса.